Astrid à Aix

Jag kom, jag såg, jag blev fransman!

Tisdag - Ciao citrongelato!

Kategori: Astrids intressanta liv

 
 
 
Kära blogg.
 
Denna veckan har vi sportlov här i La France och sportlov betyder äventyr och äventyr betyder i detta fall VENEDIG. WOOP WOOP! Fredag kväll hoppade vi, Carrie, Ayanna, Sam och jag, på långfärdbussen och kom i gryningen fram till ett småregnigt men fantastiskt vackert Venedig och ett superfint vandrarhem. Lördag söndag måndag (två av tre dagar - sommarsol!!) blev en blandning av turistlek, vilsevandringar över broar i labyrintgränder, gondolfärd, gelato och dingel med ben över kajkant, nya bekantskaper, den bästa pastan jag ätit i hela mitt liv (drunknar i dregel av att tänka på det....) och många många fina minnen.
 
Vi lämnade Venedig igår kväll och kom tillbaka hit till Aix SUPERTIDIGT i morse, gick med tunga trötta fötter genom en ännu sovande tisdagsstad som doftade regn och nybakat bröd och BOM krasch i säng. Återuppståndelsen skedde runt kl 12 och nu väntar en dag av återladdning - dusch, mat, sömn, slappning - och imorgon bitti bär det av till Rouen.
 
Saknar er.
Många många pussar.
 
 
 
 
 
 
 

Söndag - Tell me sweet little lies

Kategori: Astrids intressanta liv

 
 
Kära blogg.
 
Tre fina saker som hänt i La France på sistone:
 
- Första "fikat på altanen". Eller snarare första glaset billigt rosévin på den lilla balkongen. Efter bara ett kapitel i min bok så var mina kinder varma och rosévinsrosa, och icke av berusning (vår-berusning i så fall!) utan av Provence-sol. Helt underbart i alla fall.
 
- FRISÖRBESÖK! YESSSSSSSSSSSSSSSSSSS!
 
- Alla Hjärtans Dag! Jisses! Country of Love, ey??! Hela stan kryllade av pussar, blombuketter och 1600-talshusfasader med random raggningsrepliker på ljuvt rosa hjärtformade post-it-lappar. Aix:s gratistidning var översållad av kärleksförklaringar, mer eller mindre logiska men alla fantastiska. Mina favoriter:
 
"Alicia, vill du gifta dig med mig?"
 
"Jag älskar dig mer än choklad!"
 
"Jag vet inte vart jag är på väg men jag vet att allt blir bra så länge jag har din hand i min"
 
"Kära Madame S, jag har älskat dig enda sen du bad mig att ta hand om dina sköldpaddor!"
 
"Ikväll blir det äppelpaj" (?)
 
Mitt i all kärleksyra, efter halvtrist lektion, så fick jag en dikt. Ja, det är faktiskt sant. Jag satt på mitt favvocafé och läste efter att ha haft veckans fredags-kaffe-scones-och-skitsnacksdejt med min fina rumskompis. Farbrorn vid bordet bredvid mig och jag pratade lite om böcker och jag var glad över att få prata franska och få boktips. Så, när farbrorn skulle gå så svänger han förbi mitt bord och ger mig ett papper. "Här får du min favoritdikt som ett litet minne!". Och jag blev så fantastiskt glad!
 
Kvällen spenderades på pastarestaurang med Valentine's Day-pynt gone wild och sen i en biosalongsstol tittandes på, skrattades åt och (lite) snyftandes till "La Belle et La Bête" (Skönheten och Odjuret - Ny version, otecknad, magisk) Sen blev det dans och discolampor.
 
 
Nu följer en vecka till av tidiga måndagsmornar, baguette-lunch, kaffedejter och (förhoppningsvis) sol. (Gud vad jag skriver om solsken hela tiden...) Och sen blir det SPORTLOV, PEOPLE!! HURRAAAAA!
 
Pussar och kramar!
 
 
 
 
ps. åker till Venedig nästa helg. hihi. ds.
 
 
 
 
 

Ganska så Nice...

Kategori: X antal bilder

 


 
Lördagskvällen spenderades i fantastiska Nice. Vilken underbar stad!! Den årliga karneval och typ tre timmar av konstant konfettiregn. Och sen, när Sam och jag kom hem, så drog vi ner alla möjliga rullgardiner (tejpade även upp min halsduk över rullgardningslösa fönster) och sov förmidda'n lång.
 
 
 

Onsdag - Jeansjackepremiär

Kategori: Astrids intressanta liv


Kära blogg.
 
Mina damer och herrar, södra Frankrike levererar!!
Idag, den 12:e februari 2014, bär jag jeansjacka i solen och fnissar och vårskriker om vart annat.  
(Gött att alla lektioner idag blev inställda så jag kunde vara hemma och ta massa selfies istället! ;) )
I helgen blir det karneval i Nice.
Livet är fint!
 
 
Många många pussar!
 
 
 
 
 

Påven säger hej!

Kategori: X antal bilder

 
 
Dagsutflykt - woop woop!
Insåg just att en väldigt stor del av mina bloggbilder går i samma färger - kullerstensgrått, molnig-himmel-vitt och sandstensgulbeige. Men det är i dessa nyanser Provence bjuder på, helger i februari, mina vänner.
Idag blev det smådyr expressbuss med Carrie och Hannah till fina Avignon, som jag knappt kan uttala (envisas med att kontant blanda ihop'et med "avion" - flygplan) och förmodligen inte heller stava. Påvepalats, 1100-tals murar och kaffepauser blandades med duggregn och skrattattacker. Och självklart, många välutövade dansmoves på den berömda bron. "Sur le pont d'Avignon, on va danser, on va danser...."
 
Hejhopp.
 
 

Astrid upptäcker del 7

Kategori: Astrid upptäcker


ASTRID UPPTÄCKER FRANKRIKE DEL 5
 
15. Ja ni, kära barn. Språk är ju bra häftigt ändå. Ibland är katastrofen endast ett andetag bort. Ett ynka litet "o" kan vara totalt avgörande. Förhindra en stor olycka. Göra skillnad mellan rysk president och... jag låter er google translate-a själva...